Tuesday, April 30, 2013

Συμμετέχoυμε στην Επανεκκίνηση της Δράσης!


Στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 στήριξα τη Δράση και τον συνασπισμό στον οποίο συμμετείχε. Λόγω της πολυδιάσπασης του μεταρρυθμιστικού χώρου τον Μάιο και, κυρίως, λόγω της πόλωσης τον Ιούνιο, το αποτέλεσμα υπήρξε απογοητευτικό.

Ωστόσο, η Δράση μπήκε στην κρατική χρηματοδότηση και εξακολούθησε δυναμικά, αλλάζοντας ηγεσία, διευρυνόμενη πέριξ της θέσης της στο πολιτικό φάσμα και οργανώνοντας δύο απανωτά συνέδρια, το δεύτερο των οποίων θα σηματοδοτήσει την επανεκκίνησή της. Η Δράση αποτελεί σήμερα μοναδική περίπτωση ώριμου πολιτικού σχηματισμού που δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να εμπλακεί επί ίσοις όροις, σαν σε νεοϊδρυόμενο οργανισμό: δημοκρατικά και με διαφάνεια.

Η αναζήτηση της τελειότητας είναι καταδικασμένη να μένει ατελέσφορη. Αντίθετα, η εστίαση στο αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη (και) στην πολιτική, αφού το καλύτερο είναι πάντα εφικτός στόχος. Επίσης, αποδεικνύεται διαχρονικά ότι το Σύστημα υπηρετεί πρωτίστως τον εαυτό του και δευτερευόντως τον Πολίτη. Όσοι θεωρούμε την κατεστημένη πολιτική απαράδεκτη οφείλουμε να εμπλακούμε ώστε να την φέρουμε εκεί που την θέλουμε, κάτι που κανένας άλλος (σίγουρα όχι οι επαγγελματίες της πολιτικής και οι πελάτες τους) δεν θα πράξει για λογαριασμό μας.

Με αυτές τις σκέψεις και με δεδομένο ότι τα κόμματα είναι τα εργαλεία της Δημοκρατίας, αποφάσισα να εγγραφώ στη Δράση. Επιδιώκοντας και την εκλογή μου ως σύνεδρος στο επερχόμενο συνέδριο της 25-26/5/2013, θα εργαστώ εκ των έσω για την βελτίωση της πολιτικής στην Ελλάδα. Διότι καμία μάχη δεν κερδίζεται, αν δεν δοθεί.

Όποιος αισθάνεται ότι η Δημοκρατία δικαιούται από εμάς περισσότερα από μια ψήφο στις δημοτικές, στις εθνικές και στις ευρωεκλογές, μπορεί να ξεκινήσει στηρίζοντας τον σχηματισμό που εννοεί ό,τι λέει για την απελευθέρωση των δυνάμεων του καθενός μας, την αξιολόγηση και την δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων. Για το κάτι παραπάνω, η συμμετοχή ως σύνεδρος είναι προσιτή στον καθένα, όπως και η υποψηφιότητα για την εκλογή στα όργανα. Είναι πια καιρός!

Αν αισθάνεστε στοιχειωδώς κοντά στη Δράση, αποφασίστε το! Συμπληρώστε τη Φόρμα Εγγραφής αφού βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με την Ιδρυτική Διακήρυξη και το Καταστατικό της.

Βάσει του Καταστατικού, μπορείτε ενδεικτικά να συμμετέχετε στο συνέδριο:
  • Ως σύνεδρος (με την φόρμα διορισμού Συνέδρου) ή διορίζοντας, ανά 5, τον σύνεδρο της επιλογής σας (άρθρο 6.3.3.α)
  • Ως υποψήφιος σύνεδρος ή ως εκλέκτορας στην διαδικασία εκλογής (άρθρο 6.3.4)
Και στις δύο περιπτώσεις, εγγραφείτε και τακτοποιηθείτε οικονομικά μέχρι το Μ. Σάββατο, 4/5/2013 (πρακτικά μέχρι την Μ. Πέμπτη, αν δεν σκοπεύετε να πληρώσετε ηλεκτρονικά). Τέλος, συμβουλευτείτε το ανεπίσημο ημερολόγιο της Δράσης για όλες τις σχετικές ημερομηνίες, εκδηλώσεις και λοιπές δραστηριότητές της.

Κι αν δεν ενδιαφέρεστε να είστε σύνεδρος, σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου :)

1 comment:

Christos Georgiadis said...

Συμφωνώ. Δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ ... :-). Ή μάλλον, ξέρεις!